voordelen van elektrisch rijden

Voordelen van een elektrische auto

Het aantal mensen met een elektrische auto blijft logischerwijs toenemen. Waar het aandeel tot enkele jaren geleden nog relatief beperkt was, zien we dat hier steeds meer verandering in komt. De voornaamste reden is natuurlijk de toenemende populariteit, maar ook het aanbod. Waar je tot voorkort een beperkte keuze had, zien we dat er vandaag de dag steeds meer modellen op de markt komen. Niet alleen verschillende deze in formaat, maar ook in prijs. Op deze manier wordt het ook voor de ‘normale’ mens steeds interessanter om ook voor een elektrische auto te kiezen. Rijd jij momenteel nog in een benzine of diesel auto, dan is het zeker de moeite waard om de onderstaande voordelen eens goed door te lezen en wellicht eens in overweging te nemen om over te stappen op elektrisch.

Beter voor het milieu

Dat elektrische rijden beter is voor het milieu is natuurlijk geen geheim. Elektrische auto’s produceren geen uitlaatgassen, wat betekent dat ze geen bijdrage leveren aan de uitstoot van schadelijke stoffen zoals kooldioxide en stikstofoxiden. Dit houdt dus in dat je op deze manier je steentje bijdraagt aan het reduceren van de uitstoot van CO2.

Voordeliger per kilometer

Elektrische auto’s zijn doorgaans goedkoper om te rijden dan auto’s op brandstof. Dit komt omdat ze elektriciteit als brandstof gebruiken in plaats van benzine of diesel. Door slim om te gaan met het opladen van je auto met een gratis laadpas, kun je per kilometer een flink stuk voordeliger uit zijn. Wel is het goed er ook rekening mee te houden dat je voor een elektrische auto geen wegenbelasting betaald, wat je voor een brandstof auto natuurlijk wel betaald.

Weinig onderhoud

Elektrische auto’s hebben minder bewegende onderdelen dan auto’s met een verbrandingsmotor, wat betekent dat ze doorgaans minder onderhoud nodig hebben. Op lange termijn zorgt dit ervoor dat de kans op lagere onderhoudskosten een stuk groter is. Wel is het verstandig om ook je elektrische auto periodiek te laten nakijken. Ook je elektrische auto beschikt natuurlijk over onderdelen die kunnen slijten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de banden en ook de remschijven? Onderaan de streep zal je er uiteraard wel op vooruit gaan qua onderhoud, maar is het wel iets om rekening mee te houden.