Voordelig tanken

Tips voor goedkoop tanken

Vervelend genoeg hebben we er allemaal mee te maken. Althans, wanneer je beschikt over een motorvoertuig die rijdt op benzine of diesel. Je ontkomt er dan natuurlijk niet aan om af en toe te moeten tanken. Het liefst stellen we het zolang mogelijk uit, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Op het moment dat het dan toch zover is, wil je natuurlijk het liefst zo weinig mogelijk betalen. Om ervoor te zorgen dat je dit lukt, zijn er een aantal handige tips die ervoor zorgen dat jij goedkoop tanken kunt.

 

Maak gebruik van het internet

Tegenwoordig kunnen we natuurlijk alles opzoeken op het internet. Dus ook de brandstofprijzen bij de verschillende tankstations bij je in de buurt. Wat je vaak ziet, is dat de meeste mensen naar de dichtstbijzijnde rijden, terwijl je vaak een stukje verderop centen voordeliger per liter kunt tanken. Het loont daarom dus ook zeker om je hier even in te verdiepen van te voren. Zo is het dus zeker de moeite waard om een app op je telefoon te zetten, waarmee je de actuele brandstofprijzen eenvoudig kunt zien. Zo is goedkoop tanken Makro vaak ook voordelig.

Tank op de juiste dag(en)

Je zult je erover verbazen hoeveel mensen niet weten dat er bepaalde dagen zijn waarop je beter niet kunt tanken. De minst gunstige dag om te tanken is de maandag. De prijzen liggen dan namelijk doorgaans het hoogste. De reden is dat veel mensen het tanken uitstellen tot maandag, omdat dan de werkweek voor het grootste gedeelte weer begint. Je kunt je dus wel voorstellen dat pomphouders hier slim op inspelen. De beste dag om te tanken, is de zaterdag. Bij voorkeur midden op de dag.

Tank niet aan de snelweg

Het is natuurlijk geen geheim dat tanken langs de snelweg het minst gunstig is qua prijs. Dus besef jij je dat je nog moet tanken, dan kun je beter een afslag nemen en ergens in een stad of dorp weg van de snelweg tanken. Je zult jezelf namelijk achter je oren krabben wanneer je de enorme verschillen ziet. Wist je namelijk dat dit tot wel 20 cent per liter kan schelen?