Andere auto kopen

Op zoek naar een andere auto? Check het kenteken!

Als je zou willen besparen op je brandstofkosten dan kan het de overweging waard zijn om naar een andere auto te kijken. De nieuwere auto’s zijn vaak zuiniger namelijk. Dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar vaak ga je er brandstof technisch wel op vooruit. Maar “zomaar” een andere auto kopen is natuurlijk geen goed idee. Je zal een beetje voorwerk moeten doen. Wist je dat het kenteken van een auto je al heel veel kan vertellen?

Kenteken checken loont!

Elke auto heeft een kenteken. Met dit kenteken worden veel zaken rondom de auto vastgelegd. Zie het kenteken als een unieke sleutel om de autogegevens vast te leggen. Deze gegevens liggen allemaal vast in 1 grote database van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer of Dienst Wegverkeer). Online is het dus makkelijk om deze gegevens boven water te krijgen. Zo krijg je bijvoorbeeld direct inzicht in het aantal vorige eigenaren, of er in het verleden schade is geweest, hoeveel kilometers er op de teller horen te staan en wat er bij de laatste APK is gevonden. Veel van deze gegevens kun je dus online gratis inzien. Soms moet je voor een kenteken rapport betalen. Er is dan nog meer informatie beschikbaar dan de standaard informatie. Om een gratis kenteken rapport in te zien kun je via deze link naar de website van de RDW gaan. Vul hier een kenteken in en de gegevens verschijnen direct.

Marktonderzoek niet moeilijk, wel de moeite waard!

Weet je al welke auto of welk type auto je wil kopen? Kijk dan eens rond op internet om te zien wat de marktwaarde is. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om eens te kijken naar de waarde van een auto. Je kunt de bekende marktplaatsen bekijken. Vergelijk dan wel appels met appels! Daar bedoelen we mee, kijk naar dezelfde type voertuigen met een vergelijkbare kilometerstand bijvoorbeeld. Als de ene auto 10.000 kilometer op de teller heeft en de andere 100.000 kilometer dan doet dit wat met de waarde van de auto. Ditzelfde geldt voor eventuele opties. Deze verhogen doorgaans ook de marktwaarde van een auto. Steek er eens wat tijd in om rond te kijken op internet. Het loont de moeite, omdat je dan de onderhandelingen beter kunt voeren. Ga je bijvoorbeeld naar een dealer om een verkoopgesprek te voeren? Dan is het zinvol om voldoende kennis te hebben over het type auto wat je zoekt. Heb je zelf nog tips voor onze lezers? Laat het ons weten wij plaatsen het graag op onze blog.