ontspannen op weg afbeelding

Een ontspannen reis met de auto

Als je in de auto zit en je hebt een lange reis voor de boeg, dan is het wel zo prettig als je het ook naar je zin hebt in de auto. Geen vervelende los slingerende objecten die in de weg komen te liggen of dat zakdoekje niet kunnen vinden als je het nodig hebt. Houd je auto reis veilig met deze tips, maar bovenal ontspannen en kom uitgerust aan op je vakantiebestemming.

Navigatie in de auto

Tegenwoordig kun je met je telefoon al gebruik maken van de navigatie. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je dan je telefoon ergens in kan zetten. Dit kun je doen met een telefoonhouder. Hier zijn er verschillende soorten van te krijgen.

Door de telefoon in een telefoonhouder te zetten zorg je ervoor dat je altijd beide handen aan het stuur kunt hebben en dat je tijdens het rijden op een goede hoogte zowel de route die je moet rijden als de weg waar je op rijdt goed in de gaten kunt houden zonder afgeleid te worden.

Als je onderweg gebruik maakt van je telefoon als navigatie dan zul je merken dat je batterij heel snel leeg zal lopen. Dit omdat je de hele tijd live verbinding met de gps hebt. Om te voorkomen dat de batterij van je telefoon halverwege de reis leeggelopen zou zijn en je niet meer verder kunt rijden moet je ervoor zorgen dat je je telefoon tijdens het rijden op kan laden.

Voor het opladen van je telefoon kun je voor in de auto een USB-oplader kopen. Deze USB-oplader zorgt ervoor dat je telefoon tijdens het rijden gewoon opgeladen wordt. Ook kun je USB-laders kopen waar meerdere usb aansluitingen op mogelijk zijn. Je zou dan meerdere apparaten tegelijk op kunnen laden.

Georganiseerd de weg op gaan

Je kent het waarschijnlijk wel, je gaat de weg op en alle handbagage heb je allemaal in een tas gepropt. Als je dan iets nodig hebt, dan zal je net zien dat dat juist hetgeen is dat je helemaal onder in de tas hebt zitten.

Tijdens het rijden zit je dan te graaien in de tas en doe je dit op de tast, of je moet de tas helemaal leeghalen tot je gevonden hebt waar je naar op zoek was. Zie je jezelf al zitten met dat probleem, niet wetende waar je met al die spullen uit de tas heen zou moeten?

Hiervoor is een oplossing bedacht. Je kunt een organizer kopen die je aan de achterkant van de stoel zou kunnen hangen. Hier zou je de meeste gebruikte spullen voor onderweg heel handig in op kunnen bergen.

Mocht je met kinderen reizen, dan kunnen zij daar ook de dingen in stoppen die ze mee hebben genomen om zichzelf tijdens de autoreis prima te kunnen vermaken. Een boekje, een telefoon, een lievelingsknuffel, ze kunnen het daar allemaal in kwijt.

Verkoeling voor onderweg

Als je op vakantie gaat met de auto loop je het risico dat je ook nog wel eens een of meerdere keren in de file komt te staan. Om ervoor te zorgen dat je in de file terecht komt en je lang moet wachten tot je weer verder kunt rijden zou je ook een koelkast voor in de auto kunnen kopen.

Met een koelkast voor in de auto ben je verzekerd van koud drinken onderweg, helemaal in de zomer als de temperaturen behoorlijk op kunnen lopen is een verkoelend drankje tijdens de reis vaak wel welkom.

Comfortabel en zuinig rijden, ook tijdens de vakantie

Voordat je op vakantie gaat controleer je altijd een aantal dingen voordat je onderweg kan gaan. Zo moet je altijd kijken of er genoeg motorolie, ruitenwisservloeistof en koelvloeistof in de auto zit. Daarnaast moet je ook altijd de bandenspanning controleren.

Met het controleren van de bandenspanning zorg je ervoor dat je auto een goede wegligging heeft en zuinig in gebruik is. Onderweg is het niet altijd makkelijk om de bandenspanning in de gaten te kunnen houden.

Toch kan dat tegenwoordig wel met een bandenspanning controlesysteem. Hiermee kun je ook onderweg je bandenspanning prima in de gaten houden. Hiermee zorg je ervoor dat je je banden goed en gezond houdt.

Goede en gezonde banden zorgen ervoor dat je je veilig kan verplaatsen op de weg. Als je met banden rijdt die de juiste bandenspanning heeft dan verbruik je ook nog eens veel minder brandstof dan wanneer je rijdt met een auto waarbij de banden te hard of te zacht zijn.

Veiligheid voor onderweg

Als je onderweg gaat dan moet je goed voorbereid zijn op alles wat er mogelijk zou kunnen gebeuren. Daarom is het nemen van veiligheidsmaatregelen een van de dingen die belangrijk zijn om te doen.

Zorg er altijd voor dat je een gevarendriehoek in de auto hebt, veiligheidsvesten voor iedereen in de auto, warme dekens, een gordelsnijder, verbandtrommel en een glashamer. Mocht er onverwacht iets gebeuren, dan weet je zeker dat je aan alle veiligheidsmaatregelen hebt gedacht.

Veilig kunnen manoeuvreren met een volle auto

Als je op vakantie gaat met de auto, dan loop je er vaak tegenaan dat de auto bepakt en bezakt is en dat het zicht dat je normaal gesproken via de achterruit hebt ineens beperkt is of soms zelfs helemaal weg.

Het rijden in een vreemd land kan ervoor zorgen dat je niet meteen in een keer de juiste afslag hebt genomen. Hierdoor kan het voorkomen dat je dan de auto zou moeten keren. Om je hierbij te kunnen helpen als je auto helemaal vol zit en je zicht beperkt is zou je gebruik kunnen maken van een achteruitrijcamera.

Met een achteruitrijcamera kun je op een beeldscherm precies zien wat er achter je auto allemaal gebeurt. Zo kun je voorkomen dat je tegen een paaltje aan botst tijdens het draaien of parkeren van de auto. Het maakt je zicht net weer even wat ruimer, ook met een stampvolle auto.

Ontspannen achter het stuur zitten

Als je een lange autorit voor de boeg hebt dan kan het weleens voorkomen dat je op een gegeven ogenblik wat verkrampt gaat rijden en je lichaam wordt dan wat stijfjes. Mocht je hier last van hebben, dan zou je gebruik kunnen maken van een heerlijk massagekussen voor in de auto.

Met een massagekussen kun je tijdens het rijden de rug en billen masseren. Zo kun je tijdens een lange autorit ook lekker ontspannen achter het stuur blijven zitten zonder dat je een extra stop hoeft te maken om de spieren los te maken.

Altijd een frisse neus in de auto

Als je met meerdere mensen langere tijd in de auto moet zitten is het wel zo fijn dat er geen nare geurtjes in de auto blijven hangen. Hiervoor zou je een geurvreter kunnen gebruiken. Deze zijn er in veel verschillende soorten, maten en geuren.

Je kunt zelf kiezen welke geur je het meest prettig vindt. Als je lang wil genieten van je luchtverfrisser dan doe je er goed aan om een flesje parfum te kopen die je aan het rooster van de blower vast kan maken. De lekkere geur wordt dan zo de auto in geblazen.

Verse koffie zonder stoppen

Als je onderweg bent en je zin hebt in een kopje koffie, dan moet je daar vaak de weg voor af en een extra stop maken bij de eerste de beste gelegenheid die je onderweg tegenkomt. Dit kost weer tijd die niet nodig is.

Daarom zou je een draagbare espresso maker mee kunnen nemen onderweg op je reis. Dit is een handige gadget voor in de auto, helemaal als je een lange weg af te leggen hebt. Binnen anderhalve minuut heb je dan een lekker kopje koffie in je handen. Net zo lekker als een kopje koffie uit de koffiemachine die je thuis hebt staan.