BRANDSTOFNAMEN EUROPA

Actuele Benzineprijzen Vinden?

Benzineprijzen zijn vaak alleen aan de pomp beschikbaar. Toch zou je ook van te voren wel willen weten wat de dagprijzen zijn van beninze en diesel. Vaak liggen de prijzen in de omliggende landen lager dan in Nederland. Reden voor veel Nederlanders om even over de grens te gaan tanken. Op een volle tank kun je dan al snel flink geld besparen. Benzineprijzen in Duitsland en Benzineprijzen in België liggen vaak flink lager dan in Nederland. Dit komt door de accijns welke geheven worden op een liter benzine of diesel.

Benzineprijzen In Europa

Ga je op vakantie naar een Zuid-Europa? Dan kan een bezoekje aan de pomp al snel een glimlach op je gezicht toveren. De prijzen van beznine en diesel liggen er over het algemeen nog veel lager dan in Nederland, Duitsland en België. Vooral in Spanje is het vaak goedkoop tanken. Op de website van de ANWB is een (redelijk) actueel overzicht te vinden van de brandstofprijzen in Europa. Zo kun je alvast berekenen wat de rit naar je vakantiebestemming gaat kosten. Let er wel op dat het een behoorlijk indicatief overzicht is en dat pomphouders dus per dag hier van af kunnen wijken.

bezineprijzen Europa

Tanken In Europa

Moet je nog ergens op letten als je gaat tanken in het buitenland? In principe niet. De verschillende brandstof soorten hebben in heel Europa dezelfde benaming. Zo kent men in de rest van Europa ook Diesel, Euro 95, Super en alle andere varianten. Toch kan de benaming net even wat anders zijn dan in Nederland. In onderstaande tabel zie je de benaming van de brandstof per land:

Nederland België
Euro 95 EuroSuper95
Diesel Diesel
LPG LPG
Super Superplus 98
E10 Super E11
Nederland Duitsland
Euro 95 Super 95/Bleifrei
Diesel Diesel
LPG LPG / Autogas
Super Superplus 98
E10 Super E12
Nederland Frankrijk
Euro 95 Sans plomp 95
Diesel Gazole / Diesel
LPG GPL
Super Super sans plomp 98
E10 n.v.t.
Nederland Spanje
Euro 95 Gasolina sin plomo 95
Diesel Gasoleo / Diesel / Aceite Diesel
LPG GLP / AutoGás / Gas licuado de petroleo
Super Gasolina sin plomo 98
E10 SP95/E10
Nederland Italië
Euro 95 Benzina senza piombo
Diesel Gasolio
LPG GPL
Super Benzina Supersenzapiobo / Benzina verda plus
E10 n.v.t.

Op deze manier heb je dus snel een overzicht van de verschillende brandstoffen in Europa. Dit voor de meest bekende vakantielanden.